Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Ανάξιο Πρετεντερισμού...

Σίγουρα έχετε δει τα χιλιάδες forward που σας στέλνουν καθημερινά οι φίλοι σας. -Πρέπει να έχω μαζέψει πάνω από 1000 χρόνια κακής τύχης και όσες ευχές και αν έκανα όταν έστελνα τα mail καμία δεν πραγματοποιήθηκε-

Έτσι λοιπόν όπως και άλλες μέρες βρήκα στο mail μου τα συνηθισμένα mail του στυλ «προωθήστε το είναι επείγον κλπ»

Ένα από αυτά τα mail μου προξένησε το ενδιαφέρον επειδή είχε σταλεί από δύο συμφοιτητές μου στο πανεπιστήμιο οι οποίοι σπάνια, αν όχι ποτέ στέλνουν ΄τέτοια mail. Το mail αυτό αφορούσε μια διαμαρτυρία μιας πρώην δικαστικού έξω από το μέγαρο Μαξίμου. Το συγκεκριμένο θέμα είχε φτάσει μέχρι την Αγγλία και το BBC με δημοσιογράφο του καναλιού να καλύπτει το θέμα. Δείτε το videaki στο youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=jglCyU8TPJw

Τα ερωτήματα που γεννιούνται πολλά.

Γιατί δεν έχουμε μάθει τίποτα εμείς μέχρι τώρα;

Γιατί δεν υπάρχει πουθενά αναφορά ούτε σε έντυπό ούτε σε ραδιοφωνικό ούτε σε τηλεοπτικό μέσο αναφορά για το ανώτερο ζήτημα;

Και ου το καθεξής...

Αν και διατηρώ πάντα κάποιες επιφυλάξεις για τις αγνές προθέσεις που μπορεί κάποιοι εν τέλει να έχουν, καταλήγω και χωρίς να έχω πολυψάξει το θέμα στο εξής απλό και κοινότυπο πράγμα. Τα ΜΜΕ προβάλουν ότι αυτά θέλουν...

Η κυρία λοιπόν που διαμαρτύρεται στο video δεν κρίθηκε άξια αναφοράς από το δημοσιογραφικό κόσμο αυτής της χώρας όπου η κυριαρχεί ιδεολογία που τον διακρίνει(εκτός από την οικονομική ευμάρεια και την ικανοποίηση του αισθήματος να είσαι κάποιος γνωστός(δημοσιότητα) ) αποτελεί ο πρετεντερισμός.

Τι είναι ο Πρετεντερισμός θα μου πείτε και πως μου ήρθε αυτή ξ λέξη.

Είναι αυτό που συμβαίνει κατά κύριο λόγο στην TV. Να υπάρχουν παντογνώστες σαν το Πρετεντέρη στα τηλεοπτικά παράθυρα και να αναλύουν επί ώρες το ίδιο και το ίδιο θέμα όπως αυτούς τους βολεύει. Αυτοί οι δημοσιογράφοι οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι διεφθαρμένοι και έχουν οικονομικές σχέσεις με επιχειρηματίες και πολιτικούς είναι αυτοί που διαμορφώνουν ουσιαστικά τα θέματα της επικαιρότητας. Χρόνια τώρα μιλάμε για την 4η εξουσία των ΜΜΕ και για την επιρροή που αυτά ασκούν αλλά αναρωτιέμαι αν έχουμε πλήρως κατανοήσει αυτό που εμείς οι ίδιοι λέμε. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Όταν βλέπεις δημοσιογράφους να συναλλάσσονται με πολιτικούς, όταν βλέπεις πολιτικούς να καλούν σε γεύματα μεγαλοδημοσιογράφους εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι στην ουσία αυτοί που παράγουν πολιτική και διαμορφώνουν την πολιτική agenda πλέον είναι οι δημοσιογράφοι!

Όλοι μιλάνε για ένα σύστημα το οποίο είναι διεφθαρμένο. Ποιο είναι αυτό το σύστημα; Εγώ απαντώ ότι το σύστημα αποτελείτε από 3 μέρη. Πολιτικούς-Δημοσιογράφους-Επιχειρηματίες που συνεργάζονται για να πετύχουν τους στόχους τους οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο οικονομικοί και κατά δεύτερο λόγο πολιτικής ανέλιξης και δημόσιας προβολής.

Αυτοί λοιπόν οι αστέρες διαμορφώνουν τις εξελίξεις και κάνουν ένα ολόκληρο λαό να τρέχει πίσω από την δικιά τους επικαιρότητα.

Στην αυγή του 21ου αιώνα χρησιμοποιούνται τεχνικές γκεμπελίστικου χαρακτήρα. Κύριες και κύριοι σας έχουμε καταλάβει. Δεν είμαστε η γενιά του κουτόχορτου. Κανένας υψηλά ιστάμενος μικροπαραγοντίσκος δεν μπορεί να μας πείσει...Γιατί εμείς ξέρουμε. Ξέρουμε όχι επειδή έχουμε μάθει από την ιστορία που εσείς μας διδάξατε. Ξέρουμε επειδή χρησιμοποιούμε αλλά μέσα ενημέρωσης(Internet ,blogs). Ξέρουμε αν θέλετε γιατί σταθήκαμε τυχεροί και είχαμε τους κατάλληλους παιδαγωγούς σε κάθε βήμα μας μέχρι τώρα. Το μόνο που με φοβίζει είναι να ξεχάσουμε. Όπως κάνατε εσείς μετά την μεταπολίτευση. Να ξέρετε κάτι πάντως. Μπορεί ένα θέμα μείζονος σημασίας να είναι ανάξιο πρετεντερισμού για σας αλλά θέλω να πιστεύω ότι εμείς μέσα από τα blogs μέσα από τα mail μέσα από τις συζητήσεις στο πανεπιστήμιο θα τα φέρνουμε στο προσκήνιο. Και λέω εμείς γιατί νιώθω ότι δεν είμαι ο μόνος της γενιάς μου που σκέφτεται έτσι...

Αυτά για σήμερα...




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορω πω, το θέμα αυτη τη φορά ήταν αρκετα ενδιαφέρον, στην αρχη τουλάχιστον. Για μια ακομη φορα όμως θα πρέπει να σου τονίσω ότι υπάρχουν και πιο χαρούμενα πράγματα που μπορεις να γράψεις όπως για τη μα..κια που μας δέρνει και το πόσοι μαλάκες κυκλοφορούν, ανάμεσά τους κάποιοι γνωστοί μας. Εγώ ξέρω πχ κάποιον ο οποίος ισχυρίζεται ότι οδηγεί αυτοκίνητο απο 5 χρονών. Σε απάντησή μου το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του προβάλλω το παρακάτω βίντεο.

http://www.youtube.com/watch?v=TL-
MZgbXP-U
Τα σχόλια δικά σας...

Ανώνυμος είπε...

To παραπάνω βιντεο ειναι το:
http://www.youtube.com/watch?v=TL-MZgbXP-U