Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Κέντρο Αθήνας(μέρος 1ο)

Βασικό συστατικό της δημοσιογραφίας είναι η έρευνα. Προφανώς σε αυτό το blog τόσο με την παλιά, όσο και με την νέα μορφή του(βρισκόμαστε ακόμα σε μεταβατικό στάδιο), δεν είμαστε δημοσιογράφοι, απλά είμαστε ανήσυχοι νέοι.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα ακολουθήσει απλά η παράθεση ορισμένων γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στο Κέντρο της Αθήνας. Όπως είναι φυσικό τα περισσότερα από αυτά που θα ακολουθήσουν είναι ήδη γνωστά στους περισσοτέρους. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε πράγματα τα οποία έχουμε δει με τα ίδια μας τα μάτια.

Ναρκωτικά:
Αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που κυριαρχούν στο κέντρο της Αθήνας έχει να κάνει με το θέμα των ναρκωτικών. Σε αυτό το σημείο αξίζει να κάνουμε ένα μικρό σχόλιο. Είναι αλήθεια ότι τα προηγούμενα χρόνια, τόσο σε δημοσκοπήσεις, όσο και σε έρευνες που γινόντουσαν, το πρόβλημα των ναρκωτικών ήταν από τα κυρίαρχα στα μάτια των Ελλήνων. Κάτι τέτοιο πάει να ισχύει πλέον.

Προφανώς και το πρόβλημα δεν έχει παύσει να υπάρχει. Επίσης, μπορεί να μην έχουμε αυτή την στιγμή πρόσβαση σε στατιστικές για το μέγεθος του προβλήματος και για το αν υπάρχει αύξηση η μείωση των εξαρτημένων ατόμων, αυτό που είναι βέβαιο όμως, είναι ότι το θέμα δεν προβάλλεται όπως παλιά. Γιατί γίνεται αυτό; Η απάντηση αποτελεί αντικείμενο έρευνας.

Πίσω στο θέμα μας. Όλοι γνωρίζουν τι γίνεται τα βράδια στην Ομόνοια. Το αλισβερίσι δίνει και παίρνει με χρήστες και βαποράκια να φτάνουν μέχρι και σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους. Το θέμα είναι ότι το αλισβερίσι δεν γίνεται μόνο νύχτα αλλά και μέρα. Έχουμε άλλωστε οι ίδιοι δεχτεί πρόταση αγοράς μέρα μεσημέρι! Η υποκρισία του κράτους σε αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει προηγούμενο. Το Α.Τ Ομονοίας βρίσκεται δίπλα στην πλατεία. Δεν νομίζουμε να γίνονται συλλήψεις. Αντίθετα είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι σε αυτό το πάρε δώσε παίρνουν μέρος και αστυνομικοί. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα οι αστυνομικοί να βρίσκονται στην Αγ.Κωσταντίνου(πάνω στην πλατεία Ομονοίας) και λίγα μέτρα πιο πέρα το αλισβερίσι να λαμβάνει χώρα.

Η περιοχή της Βικτώριας, της Αττικής, της Πλατείας Βάθης, της Κυψέλης δεν μαρτυρούν κάτι διαφορετικό. Πολλές φορές έχουμε δει αποτροπιαστικές εικόνες στην Πλατεία Εξαρχείων.

Έξω από τις σχολές του Κέντρου η πρέζα πουλιέται λες και είναι καραμέλες. Αυτά να τα ακούνε και όσοι λένε ότι μέσα στο Άσυλο γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών. Δυστυχώς σαν κλασσικοί Έλληνες ποτέ δεν βλέπουμε την ουσία των πραγμάτων.

Το θέμα είναι ότι το Κράτος, κλασσικά δεν ενδιαφέρεται. Η κοινωνία εθελοτυφλεί και τα ΜΜΕ δεν προβάλουν τίποτα για το θέμα. Αντίθετα στον βωμό της τηλεθέασης ίσως να προωθούν και την χρήση ναρκωτικών ουσιών ως νέα μόδα! Βλέπε από κουτσομπολίστικα περιοδικά μέχρι το νέο τρέιλερ της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλίατη. Δεν ξέρουμε, μπορεί ο «καλλιτέχνης» τελικά να αναδεικνύει το πρόβλημα, αλλά δεν το πιστεύουμε και πολύ...Αναμένουμε....


Συνεχίζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια: